Przetwórstwo domowe dżemowo-nalewkowe Jesień, czyli czas na nalewki :-) W zeszłym roku zapoczątkowaliśmy tą tradycję w naszym domu... i chyba się utrzyma :-) Nalewki bardzo nam zasmakowały, a wspólne ich przygotowywanie to niezła frajda :-) zainteresowany? czytaj dalej |
|
Pól-domowa oliwa Lubicie oliwę z oliwek? Np. taką z przyprawami, ziołami....? Ja lubię. I TŻ lubi. Szkoda tylko, że te sklepowe porządnej jakości sa strasznie drogie... zainteresowany? czytaj dalej |
|
Pasztet z cukinii Kolejny przepis (a miał być blog wyłącznie o naszym domu - chyba się wciągnęłam :D) Tym razem na pasztet z cukinii. Nawet najwięksi sceptycy (czyt. mój dziadek :D) uznali go za przepyszną alternatywę na kanapkę, na ciepło i na zimno :-) Ale.... ad rem! zaciekawiony? czytaj dalej |
|
Gruszki w syropie Jako, że mamy mnóstwo gruszek, trzeba się powoli wziąć za przetwórstwo gruszkowe :-) Dzięki obu babciom zostałam zaopatrzona w stare książki kucharskie (takie choćby "Przetwórstwo domowe" :D), wybrałam kilka przepisów, więc po kolei będę je (mam nadzieję) realizować :-) zaciekawiony? czytaj dalej |
|
Przecier pomidorowy i ogórki z musztardą Ten post dedykuję Basi, która ostatnio chyba poczuła się zainspirowana i postanowiła zrobić swoje pierwsze przetwory :-) A wiec - może inspiracji ciąg dalszy? :-) zaciekawiony? czytaj dalej |
|
Pokrzywowy obiad Odgrażałam się, odgrażałam.. i w końcu gotowanie na pokrzywach doszło do skutku. W dzisiejszym menu obiadowym - zupa krem z pokrzyw i roladki z piersi kurczka nadziewane szpinakiem z sosem z pokrzyw. A więc do dzieła! zaciekawiony? czytaj dalej |
|
Witaj, świecie!
-
Witamy w WordPressie. To jest twój pierwszy wpis. Edytuj go lub usuń, a
następnie zacznij pisać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twój komentarz :-)